Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
Снимки
Обяви
Коментарите на nk_vn

«123456789»

Отменени полети от Великобритания до България
2017-12-28 15:52:58
Коментар: @Оня селяк: гарантирам ти, че летище Лутън се намира до град Лутън, който, макар и сравнително близо до Лондон, не е в него по никакви разбирания. От всичките граждански летища асоциирани с Лондон само Хийтроу и Лондон Сити са в четите на Голям Лондон (който неофициално всички приемат за очеран от околовръстната магистрала М25).
Сефарадската синагога във Варна става културен център
2017-11-20 13:09:11
Коментар: robyst: юдаизъм е религията. Еврейската общност е нормално да захлеби, тъй като Варна около Освобождението е била населена с много евреи и гърци и съвсем малко българи. Даже не са искали да бъдат освобождавани, било си им е добре в тогавашната османска империя. Просто тези общности са си имали натрупани с поколенията активи, които сега е естествено да си получат обратно. Ако се разходиш из Гръцката махала и прочетеш фамилните имена по табелките на звънците, ще разбереш за какво говоря :-)
Откриха шофьорката, блъснала майка с количка във Варна
2015-08-01 10:52:23
Коментар: Айде стига сте хейтвали. Първо, не полицията/КАТ са тези, която измисля законите. Те само следят за спазването им. Освен това точно в момента се обсъжда въвеждането на драстични увеличения на наказанията за пътни нарушения в ЗДП. По-добре късно отколкото никога. Научете се как работят или би трябвало да работят институциите, иначе постоянно ще ви лъжат служителите им. Гражданското общество започва със познаване на задълженията на властта към вас. Институциите са длъжни да ви осигуряват обществени услуги по определени правила и закони. Ако не го правят, подлежат на наказания. Ако дори не знаете на кой каква му е функцията, как ще ги следите и ще бъдете коректив? Научете поне кой за какво отговаря, повечето от вас даже не правят разлика между общинските и дръжавните институции! Досега не е имало нито един случай да демонстрирам на държавен/общински служител че съм много добре запознат с това какво се очаква от него и той да не се стресне и да си свърши работата. Тези с които си имате взимане-даване в ежедневието обикновено не са чак такива връзкари, че да си подритват трудовата книжка. Конкретен пример - искам определен вид документ от КАТ. Служителката на гишето се прави че не знае за какво става въпрос. Вадя от джоба си ЗДП, отварям на съответната страница и и посочвам там, където пише че КАТ издава такъв и такъв документ. И о - чудо! Не казвам че трябва всички да сме юристи и да знаем законите наизуст. Добре е обаче човек да познава нормативните уредби свързани с нещата с които се сблъсква поне няколко пъти годишно, или преди да отиде да иска нещо което не се прави често, да попрочете малко и да се подготви. Всичко е публикувано в Интернет. Така правят хората в развитите държави. Никой не може да научи правата ви вместо вас. Не сте тъмнозелени, за да имате армия от правозащитни организации да ви ги обясняват постоянно. Налага се да се осведомявате сами.
Предлагат нов учебен предмет „Мислене”
2015-05-09 08:52:14
Коментар: КРИТИЧНОТО мислене е отдавна заложено в повечето западни учебни програми и е в основата на обучението там. Само че не се прави на парче, с 2 часа седмично. Цялата учебна програма е така конструирана, че да може ученикът да "предизвиква" преподавателя и системата със собствената си гледна точка. Идеята е, че всеки има уникален поглед върху нещата който трябва да бъде доразвиван - така се раждат нови идеи. А тук в България инакомисленето се счита за тежък порок и се наказва сурово. Това е много лош остатък от комунизма. Докато българчетата се мъчат да научат наизуст телефонния указател, други деца разсъждават заедно как телефонния указател да стане по-лесен за употреба. Резултата е, че когато българчетата се дипломират, излизат от училище със научен наизуст остарял материал, докато западните деца излизат със знанията и уменията как да се справят с постоянно променящият се свят.
Драстичен спад в потреблението на хляб
2014-08-25 11:05:40
Коментар: На това му се вика "Да гласуваш с портфейла си" и е най-мощният начин за въздействие от страна на гражданското общество. Никой не може да те накара да купуваш нещо, което не ти харесва, а алтернативи почти винаги има. Единици са незаменимите неща, които трябва да си ги купиш и са под монопол. Хлябът определено не е от тях. Колкото повече гласувате с портфейлите си, толкова повече проблеми ще се изчистват от обществото ни. Аз си купувам хляб от фурна на цена почти четворна от тази на магазинския хляб, но с абсолютно несравнимо качество. Една малка филийка има засищащата и хранителна стойност на половин памучен хляб сигурно.

«123456789»

VIP
Купувам земеделски земи
Купува земеделски земи и идеални части на най-високи цени в област Варна, област Добрич, област Разград, област Русе и област Търговище. Безплатна консултация и съдействие при изготвяне на документи...
Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Афиш Варна Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Обяви Варна
Гаражни врати Промо Хибриден бойлер
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   WEB   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook