Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
Снимки
Обяви

Обсъждат се промени в организацията на движението в района на „Гранд Мол“

Ръководствата на Община Варна и на търговския център се обединиха около 7 предложения за облекчаване на трафика

Сряда, 31 Юли 2024 17:45
Източник: Moreto.net   
Ръководствата на Община Варна и на „Гранд Мол“ ще предприемат съвместни действия за облекчаване на трафика и повишаване на безопасността на движението в района на търговския център. По време на среща на заместник-кмета по сигурността Илия Коев, собственика на мола Офер Миретцки и директора Иво Генов бяха обсъдени конкретни предложения за промяна в организацията на движението около обекта. На срещата присъства и кметът на район „Младост“ Христо Христов, а всички идеи и по-нататъшни действия ще бъдат съгласувани с органите на Пътна полиция и останалите заинтересовани институции.


Според участниците в срещата промените в организацията на движението се налагат заради многократно засиления трафик около търговския център през последните години и заради предпоставките за инциденти, които възникват вследствие на интензивното развитие на района. Намирането на дългосрочни решения се налага и с оглед откриването на новата автогара в началото на месец юни и с предстоящия строеж на супермаркет и на нови жилищни сгради в района.


Предложенията бяха формулирани най-общо в 7 точки, а именно:

1. Да бъде изместен изходът на бензиностанцията от ул. „Андрей Сахаров“ на бул. „Владислав Варненчик“, където е и входът на обекта. Аргументите за това предложение са, че при сегашната ситуация трафикът от изхода на бензиностанцията е пренасочен към бул. „Сливница“, където кръстовището е малко и не може да го поеме. Резервите от страна на Илия Коев и Христо Христов по отношение на това предложение са дали изходът на обекта няма да се окаже на по-малко от 50 метра от кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“ и ул. „Андрей Сахаров“ и дали новата ситуация няма да затрудни завиването надясно.

2. Да бъде поставен забранителен знак за спиране на всички видове МПС (включително и на таксита) по трасето от настоящия изход на бензиностанцията до кръстовището на ул. „Андрей Сахаров“ и ул. „Атанас Христов“. За целта ще бъдат проведени разговори с ръководството на новата автогара, за да бъде разрешен престоят на такситата на тяхната местостоянка.

3. Да се въведе двупосочно движение на МПС по ул. „Атанас Христов“ и да бъде поставен забранителен знак за спиране непосредствено до северния автомобилен вход на „Гранд Мол“. Така според участниците в срещата ще се улесни вливането на трафика от търговския обект в бул. „Васил Левски“.

Кметът на район „Младост“ се ангажира да провери статута на малките търговски обекти по улицата, които преди време са били гаражи. От своя страна Илия Коев ще проведе разговор с представители на следствената служба, за да разбере на какво основание е затворена улицата пред нея.

4. Да бъде разширена ул. „Атанас Христов“ в частта й след вход-изхода на „Гранд Мол“ до кръстовището с бул. „Васил Левски“. В тази връзка ще бъде направена проверка дали в района има конкретни инвестиционни намерения и какво включват те, както и за възможностите за отчуждаване на частен имот там.

5. Да бъде премахнат знакът за задължително движение надясно на двата автомобилни изхода на „Гранд Мол“. Участниците в срещата констатираха, че забраната за ляв завой се нарушава непрекъснато и това създава предпоставки за инциденти. Предложението вече е обсъждано и има принципната подкрепа на органите на Пътна полиция - МВР. За да бъде разрешен левият завой, е необходима подмяна на маркировката.

6. На кръстовището на ул. „Андрей Сахаров“ с бул. „Сливница“ да бъде изграден изход (ръкав) за директен завой надясно без преминаване през светофара. Така ще се облекчи и движението направо по продължението на бул. „Андрей Сахаров“. Имотът, върху който може да се изгради ръкавът и пешеходен тротоар, е общински и в момента се ползва за паркинг.

7. Да се възстанови старият изход от гробищния парк в локалното платно и да се изгради нов вход към него откъм бул. „Владислав Варненчик“. Да се обособят нови паркоместа за посетителите и служителите, които понастоящем масово ползват паркингите на търговския център, предвидени за клиенти, поискаха от неговото ръководство. Предложението е сегашният вход и изход на гробището да останат само като аварийни и за служебно ползване. Идеята ще бъде обсъдена и с ръководството на "Обреди" ЕООД.


Предстои всички предложения да бъдат обсъдени и в Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Някои от предложенията изискват решение на Общинския съвет и залагане на конкретни суми в бюджета за 2025 г.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Библиотеката
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Стара Варна
Новини от Варна, региона и света
Рождество на Пресвета Богородица
Неделя, 8 Септември 2024 07:49
Рождество Богородично е един от трите големи празника в източноправославния календар посветени на Богородица, празникът също е и сред 12-те най-големи религиозни празника в календара на църквата. Рождество...
Най-важното от Варна във вчерашния 7 септември
Неделя, 8 Септември 2024 07:21
Огромен клон падна върху градинка с детска площадка във Варна Огромен клон се стовари върху градинка с детска площадка във Варна, научи Moreto.net. Инцидентът се е случил тази сутрин в градинката, намираща...
8 септември в историята
Неделя, 8 Септември 2024 06:54
1709 г. – В Португалия е извършен първият успешен опит за полет с балон, изпълнен с топъл въздух. 1786 г. – С покоряването на връх Монблан Джак Балма и Мишел Пакар поставят началото на съвременния алпинизъм. 1815...
Прогноза за времето - 8 септември
Неделя, 8 Септември 2024 06:32
Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата...
Младежите по волейбол станаха европейски вицешамиони
Събота, 7 Септември 2024 22:05
Българският национален отбор остана със среброто на европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Националите отстъпиха пред Франция с 1:3 (25:22, 18:25, 16:25, 26:28)...
Илиан Илиев: Ако утре победим Северна Ирландия, нищо не е загубено
Събота, 7 Септември 2024 18:11
Националният селекционер на България Илиан Илиев изрази надежда, че предстоящият мач срещу Северна Ирландия от Лигата на нациите ще бъде "още една стъпка към припознаване на националния отбор от хората"....
Делян Пеевски отговори на президента за "компрометираните фигури в парламента, които се разпореждат с държавните ресурси"
Събота, 7 Септември 2024 17:23
Играта на Радев е ясна - той брани себе си и е готов да предаде държавата на Москва, в името на своето и на приближения си кръг от олигарси добруване. Радев не може да приеме правилата на демокрацията,...
Десет нелегални мигранти, скрити в каравана, са задържани на ГКПП "Дунав мост"
Събота, 7 Септември 2024 16:21
Десет нелегални мигранти, скрити в каравана, са задържани на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе, съобщава БТА. Автомобил с каравана с румънска регистрация пристигнал...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Афиш Варна Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Обяви Варна
Гаражни врати Промо Хибриден бойлер
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   WEB   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.3 + 0.1
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook