Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
Снимки
Обяви

Реал (Мадрид) спечели Шампионската лига за 15-ти път

Неделя, 2 Юни 2024 09:00
Източник: БНР   
Отборът на Реал (Мадрид) стана клубен шампион на Европа за рекордния 15-ти път в историята си. Във финала на стадион "Уембли" в Лондон "белите" се наложиха с 2:0 срещу Борусия (Дортмунд) с голове на Даниел Карвахал и Винисиус Жуниор след почивката, осигурявайки втори успех за мадридчани в последните три сезона.

Първият шут в двубоя дойде в 12-ата минута, когато Федерико Валверде получи на границата на наказателното поле и стреля силно с левия крак, но топката премина високо над напречната греда.

Само две минути след това Никлас Фюлкруг беше изведен зад отбраната на мадридчани и от аутлинията пусна за Юлиан Бранд, чийто удар беше неточен.

ЕВропейският шампион от 1997 година Борусия Дортмунд направи сериозен пропуск пропуск в 21-ата минута. Карим Адейеми овладя дълго подаване зад защитата на "белите" и се озова абсолютно сам срещу Тибо Куртоа, преодоля го, но не си пое добре топката и не можа да се разпише от малък ъгъл.

В 23-ата минута Адейеми направи нов пропуск, а секунди по-късно гредата попречи на "жълто-черните" да поведат в резултата, след като спря удар на Никлас Фюлкруг, който беше в засада при това положение.

В 28-ата минута Дортмунд отново организира опасно нападение, но Адейеми и Фюлкруг пак не успяха да се разпишат.

Четири минути преди изтичане на редовното време вратарят Тибо Куртоа за пореден път отрази далечен шут на Марсел Забитцер, докато Реал нямаше точен удар за цялата първа част.

След почивката представянето на двата отбора беше съвсем различно. в 50-ата минута Винисиус подхвана бърза контра и беше фаулиран на ъгъла на наказателното поле. Тони Кроос завъртя топката над стената, но Грегор Кобел с блестяща намеса да изби в ъглов удар. При последвалото центриране Даниел Карвахал стреля с глава, но в аут.

В 56-ата минута отново Карвахал от далечната греда стреля от въздуха, но Йън Маатсен омекоти топката за Кобел, който успя да я улови.

Пет минути след това Фюлкруг атакува наказателното поле на Реал Мадрид и засече топката, но Тибо Куртоа успя да се намеси решително. В 69-ата минута Винисиус центрира в наказателното поле и вратарят Кобел се размина с топката, но Джуд Белингам не можа да нанесе удар с глава.

Пет минути след това Реал излезе напред в резултата. Тони Кроос изпълни ъглов удар и Карвахал на близката греда отклони с глава, правейки Кобел безпомощен за 1:0.

Натискът на Реал продължи и последваха нови пропуски на Джуд Белингам и Тони Кроос.

Седем минути преди края на редовното време Белингам изведе Винисиус Жуниор, който хладнокръвно реализира втория гол във вратата на "жълто-черните".

В 87-ата минута попадение на Никлас Фюлкруг беше отменено заради засада.

Реал Мадрид спечели за общо осми път турнира през 21-ви век. Испанският шампион беше краен победител в последните девет финала в Лигата, в които участва.

Борусия Дортмунд загуби втори пореден мач за трофея, след като през 2013 година отстъпи с 1:2 срещу Байерн Мюнхен отново на "Уембли".

Старши треньорът на "белите" Карло Анчелоти триумфира за общо пети път в турнира по време на забележителната си кариера.

Финал в Шампионската лига по футбол:

Реал Мадрид (Испания) - Борусия Дортмунд (Германия) 0:2 (0:0)

голмайстори: 0:1 Даниел Карвахал 74, 0:2 Винисиус Жуниор 83

жълти картони: Нико Шлотербек, Марсел Забитцер, Матс Хумелс (Борусия Дортмунд), Винисиус Жуниор (Реал Мадрид)

главен съдия: Славко Винчич (Словения)

стадион "Уембли", Лондон; 86 600 зрители

състави

Борусия Дортмунд: Грегор Кобел, Юлиан Риерсон, Матс Хумелс, Нико Шлотербек, Иън Маатсен, Емре Джан (80-Дониел Мален), Марсел Забицер, Юлиан Брандт (80-Себастиан Алер), Карим Адейеми (72-Марко Ройс), Джейдън Санчо (87-Джейми Байноу-Гитънс), Никлас Фюлкру

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Антонио Рюдигер, Начо, Ферлан Менди, Тони Кроос (85-Лука Модрич), Едуардо Камавинга, Федерико Валверде, Джуд Белингам (85-Хоселу), Родриго (99-Едер Милитао), Винисиус Жуниор (90+4-Лукас Васкес)

Реал Мадрид осигури трофей номер 20 за Испания в най-престижния клубен турнир в света.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Румен Радев се срещна с парламентарната група на „Величие“
Сряда, 26 Юни 2024 15:10
Румен Радев се срещна представители на парламентарната група на „Величие“ държавният глава завърши конституционната процедура за връчване на първия мандат за съставяне на правителство Като нова политическа...
Българската прокуратура ще повдигне обвинение на Ружа Игнатова за измамата с OneCoin
Сряда, 26 Юни 2024 14:56
Българската прокуратура ще повдигне обвинение на известната в цял свят Ружа Игнатова за измамата с OneCoin. Това стана ясно от пресконференция на българското обвинение и американския посланик Кенет Мертен. Борислав...
Откриха 35 000 патрона и две гранати в жилище във Варна
Сряда, 26 Юни 2024 14:43
35 000 патрона за различно огнестрелно оръжия, както и две гранати са открити в жилище във Варна. Това съобщиха за Moreto.net от Районна прокуратура Варна. На 21 юни т.г. с първо действие по разследването...
България не е готова за приемането на еврото, сочи доклад на ЕК
Сряда, 26 Юни 2024 14:30
Европейската комисия публикува днес Доклада за конвергенцията от 2024 г., в който прави заключение, че България не изпълнява условията за приемане на еврото. Страната ни е изпълнила всички критерии с изключение...
От дни шадраванът на пл.„Независимост“ не работи
Сряда, 26 Юни 2024 14:16
От дни шадраванът на „Независимост“ не работи, видя репортер на Moreto.net. Първоначално коритото му бе изпразнено напълно, а в момента част е пълна с вода, но съоръжението все така не работи. Към момента...
Какво време ни чака утре по морето?
Сряда, 26 Юни 2024 14:04
В източната половина на страната тази нощ ще е предимно ясно. Утре по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата...
Да се погрижим за тийнейджъри, които все още експериментират с наркотици без да чакаме да станат зависими
Сряда, 26 Юни 2024 13:52
За 36-та поредна година на 26 юни 2024 г. отбелязваме Световния ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици. В тазгодишната световна кампания се акцентира върху необходимостта ефективните...
Папа Франциск заклейми наркотрафикантите като "убийци" и се обяви против легализирането на наркотици
Сряда, 26 Юни 2024 13:39
Папа Франциск се обяви срещу легализирането на наркотиците и заклейми наркотрафикантите като "убийци". "Намаляването на пристрастяването към наркотици не се постига чрез либерализиране на употребата...
Търси в новини:
56789101112131415

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Бойлери
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   WEB   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.2 + 0.2
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook