Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
Снимки
Обяви

Яна Титова ще оглави журито на кинофестивала "Любовта е лудост" във Варна

Четвъртък, 10 Август 2023 15:10
Източник: Moreto.net   
Актрисата Яна Титова ще оглави международното жури на кинофестивала "Любовта е лудост", който се открива на 25 август във Варна.

Журито ще изгледа 12 конкурсни филма и на 1 септември, когато е официалното закриване на форума, ще съобщи своето решение.

Яна Титова е актриса, режсьор и сценарист. Завършва НАТФИЗ с бакалавърска степен по актьорско майсторство за драматичен театър. След много успешна кариера в киното и театъра и многобройни награди, сред които „Златна роза“, Награда на Българската филмова академия и награда „Аскеер“ за изгряваща звезда, Яна решава да обърне нова страница и да застане зад камерата като режисьор. Завършва магистърска степен специалност "Кино и телевизия” в Нов български университет.

Първият ѝ пълнометражен филм “Доза щастие” е най-гледаното българско заглавие в кината за 2019 година и става първият български филм в каталога на HBO за разпространение в Европа. “Доза щастие” донесе много награди на младата режисьорка, сред които „Златна роза“ за режисьорски дебют, наградата на столична Община за принос в културата, както и няколко международни награди.

Вторият ѝ пълнометражен филм “Диада” предстои да излезе по кината ноември тази година.

Яна е режисьор и на някои от най-успешните български сериали – „Откраднат живот“, “Татковци“, „Лъжите в нас“, както и на рекламни и музикални клипове.

Членове на журито са:

Хайме Ногера, Испания



Роден в Гьотеборг (Швеция) през 1977 г. Следва туризъм, аудиовизуална комуникация, управление на културни проекти, филмова критика в Малага и авторско документално кино в Барселона.

От 1998 г. е директор на Международния филмов фестивал в Беналмадена (Испания). Статиите му за култура и история са преведени на дванадесет езика. Автор е на пет книги за филми: „Вампири: кръвта е живот“ (2002), „Диктатори в киното“ (2007), „Белегът на вампира, белегът на мумията“ (2007) и „Хитлер в киното“ (2014).

Участва и като актьор в испански филми и е режисьор на няколко награждавани късометражни и документални филми. Член на жури на фестивали като Александрия (Египет), Картахена де Индиас (Колумбия), Сан Хуан де Пасто (Колумбия), Гибара (Куба), София (България), Мартил (Мароко), Ялта (Русия) и Мадагаскар.

Кириакос Тофаридес, Кипър



Кириакос Тофаридес (р.1968) следва театрална режисура и актьорско майсторство и придобива докторска степен по филмова и телевизионна режисура от НАТФИЗ при акад. Людмил Стайков. В Кипър работи като актьор, продуцент и режисьор в киното и телевизията.

Филмите му са представяни и награждавани на международни филмови фестивали. Продуцент на награждавания филм „Последното завръщане у дома“. През 2013 г. Кириакос продуцира и режисира първия си игрален филм „Блок 12“, и печели специалната награда на журито на Международния филмов фестивал в Кипър. Филмът е селектиран и за Европейските филмови награди за 2013 г., печели и наградата за най-добра концепция и най-добър сценарий на Фестивала на гръцкото кино в Лондон, както и специалната награда на журито на петото издание на Международния фестивал на комедийния филм – Габрово.

„Иман“, последният му игрален филм, печели наградата за най-добър игрален филм на Фестивала на независимото кино в Сан Антонио (2023), Еквадор, наградата за най-добър игрален филм на Международния филмов фестивал „Инка Империал“ (2023), Перу, специалната награда на журито за най-добър игрален филм на Фестивала на гръцкото кино в Лос Анджелис (2023), наградата за най-добър игрален филм и за най-добър режисьор на Фестивала на гръцкото кино в Лондон (2023). Член е на Европейската филмова академия.

Корнел Георгита, Румъния



Роден в Румъния. През 1983 г. завършва Политехническия университет в Букурещ с диплома по инженерство. Работи няколко години като инженер в Киноцентъра в Букурещ. От 1990 живее във Франция. От 1991 г. е университетски преподавател. През 2013 г. защитава докторска степен в Университета в Тулуза.

Михаил Стародубовс, Латвия



Михаил Стародубовс работи в сектора на медиите, развлекателните и спортни програми повече от 15 години. Професионалната му кариера го отвежда в компании като Discovery Channel и UEFA Champions League. В момента той разпространява европейски филми в балтийските държави и се опитва да разшири обхвата на модерното балканско кино в света.

Михаил Стародубовс има бакалавърска степен по икономика, политика и философия от Оксфордския университет и магистърска степен по бизнес администрация от Лондонското бизнес училище.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Във Варна започна 35-ия международен тенис турнир „Млади надежди“
Петък, 16 Август 2024 17:41
С участието на над 100 състезатели от 5 държави - Молдова, Украйна, Турция, Румъния и България, в ДКС във Варна стартира 35-ото издание на силния международен турнир по тенис на маса за подрастващи „Млади...
Военноморските сили отбелязаха годишнината от първото възстановяване на българския подводен флот
Петък, 16 Август 2024 16:54
На 16 август 2024 година, по случай 70-та годишнина от създаването на Осми отделен дивизион подводни лодки и възстановяване на подводното плаване в България, с военен ритуал бяха положени венци и цветя...
БДЖ пуска германските вагони по линията Варна - София
Петък, 16 Август 2024 16:42
От понеделник (19 август) четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10:00 ч. Други четири ще бъдат включени към бързия...
Румен Гайтански-Вълка се предаде в полицията
Петък, 16 Август 2024 16:29
Румен Гайтански - Вълка се предаде в полицията, съобщава bTV. Гайтански се е явил доброволно с адвокат и е задържан за 72 часа. Припомняме, Гайтански се разследва за присвояване на необезпечен кредит...
Кирил Петков обвини Пеевски в опит да сплаши Грънчарова-Кожарева
Петък, 16 Август 2024 16:12
Пеевски се опитва да сплаши г-жа Горица Кожарева. Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод номинираната за нов служебен министър-председател. Той твърди,...
Токов удар уби строител в Бургас
Петък, 16 Август 2024 15:45
Токов удар уби строителен работник в Бургас, съобщава Нова телевизия. Трудовият инцидент е станал малко преди 11:30 ч. в кв."Мадика". Той е настъпил по време на монтаж на арматурни железа при изграждане...
Спартак Варна излиза за победа срещу Арда
Петък, 16 Август 2024 15:25
От 19 часа днес Спартак Варна излиза срещу Арда Кърджали в мач от петия кръг на първа лига от родния шампионат. Двубоят ще бъде игран на стадион Спартак в морската столица. Преди днешния двубой варненци...
750 000 къса контрабандни цигари задържаха митничари
Петък, 16 Август 2024 15:12
750 000 къса (37 500 кутии) цигари без български акцизни бандероли задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин. На 12.08.2024 година е селектиран за проверка товарен автомобил...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Афиш Варна Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Обяви Варна
Гаражни врати Промо Хибриден бойлер
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   WEB   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.7 + 1.0
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook