Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
Снимки
Обяви

Варна се готви за домакинството на Европейските шампионати по плажен хандбал

Сряда, 26 Юни 2024 15:59
Източник: Moreto.net   
Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години е от 4 до 7 юли, а европейския квалификационен турнир за мъже и жени ще се състои от 11 до 14 юли на Южния плаж във Варна.

Иновациите, които България направи по време на Европейските първенства по плажен хандбал през 2021 г. бяха наложени като стандарт в наредбите на Европейската федерация по хандбал за организиране на подобни шампионати.

Това обяви президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев по време на представянето на химна на Европейските шампионати по плажен хандбал във Варна, които са в началото на юли.


„На ден се пият повече от 2000 литра вода в галони. И още през 2021 г. ние въведохме диспенсери, като всеки състезател ще има брандирана лична бутилка, която да пълни. Направихме го, за да не замърсяваме плажа, да не замърсяваме околната среда. Въведохме и климатизираните контейнери. За изграждане на съоръженията са разтоварени 24 тира“, каза Добрев.

Очаква се Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години и европейският квалификационен турнир за мъже и жени да бъдат най-мащабното спортно събитие в България за 2024 г., като в него ще участват над 1000 състезатели и длъжностни лица, разпределени в общо 56 отбора от 20 държави.

„Очакваме и много фенове, защото тази атрактивна разновидност на хандбала набира все по-голяма популярност. Ще бъдем домакини на едно страхотно събитие, което ще бъде изключително полезно и за икономиката на града. Организацията ни отне повече от 1 година, но вече сме на финалната права и с опита, който има целият ни екип съм убеден, че отново ще се справим на много високо ниво“, допълни Росен Добрев.

Той благодари на Община Варна за оказаната подкрепа. Изказа благодарност и към Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма, като подчерта, че служебните министри Георги Глушков и Евтим Милошев са повярвали в значимостта на първенствата и са отпуснали допълнителна финансова помощ за организацията им.

Генералният секретар на федерацията Теодор Илиев изрази увереност, че състезанията ще преминат на най-високо ниво и надежда, че четирите български отбора ще запишат престижни класирания.

Готов е химнът на шампионатите, създаден от лейбъла на DJ Teddy Georgo – „Ди Джей Юнивърс”. Theo Feat. Teddy Georgo, Galina & Raya – Better Late Then Never (По-добре късно, отколкото никога) e песен, създадена специално за първенствата по плажен хандбал в България 2024. Химнът носи енергията и вълнението на този атрактивен спорт и е по идея на президента на БФ Хандбал Росен Добрев и именития български DJ и продуцент Теди Джорджо, а в реализацията на песента участват и неговите талантливите синове – Теодор и Пламен, известни в музикалните среди, като DJ Theo и DJ Diass. Женските вокали са дело на две талантливи варненки – Галина и Рая, открития на младия продуцент и DJ – Theo. Участие в проекта взеха доказани имена в музикалната индустрия на България, сред които популярният китарист и водещ Иван Тишев /TISH3V/, Георги Киров /D-ZASTA/ oт „The House Studios” и Жулиян Станев /JS/ от „SauceKids Studios” - Варна.

„Когато представяме България, нашите сърца туптят много силно! За нас с Theo и DJ George е огромна чест, че и тази година отново е поверена отговорността за шоу ентъртеймънта на спортния форум и когато представяме България, трябва да дадем най-доброто и да създадем музикалното лице и неповторимо настроение за феновете на това значимо за страната спортно събитие. Преди три години стана голям празник, надявам сега да е още по-голям. “, сподели Теди Джорджо.

Росен Добрев благодари на Теди Джорджо и всички музиканти, участвали в реализирането на песента.

„Песента е насочена към младите хора, към лятото, към феновете, които ще се забавляват по трибуните. И мисля, че ще стана наистина голям хит. В България имаме много добри музиканти, певци, артисти и DJ и вярваме, че те ще допринесат за популяризирането на нашата страна и през музиката. Смятам, че този химн ще се превърне в неразделна част от Европейското първенство и ще остави траен спомен във всички участници и зрители“, каза Добрев.

В ЕП по плажен хандбал за девойки ще спорят 18 отбора, които жребият разпредели в 3 групи с по 6 тима. Като домакин на проявата, след попълването на отборите от останалите урни, България си избра място в група В, в която са още съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.


В юношеската надпревара на първенството на Стария континент ще участват 16 отбора, които бяха разпределени в 4 групи с по 4 тима. България предпочете група А, в която преди това жребият събра тимовете на Унгария, Швеция и Румъния.

В квалификационния турнир при жените във Варна ще спорят 12 отбора. Жребият ги постави в 2 групи с по 6 тима. България си избра група А, в която намериха място отборите на Полша, Украйна, Хърватия, Турция и Швейцария.

Мъжкият ни отбор по плажен хандбал пък ще премери сили със съставите на Норвегия, Франция, Чехия и Малта. Общо 10 ще бъдат участниците в турнира при силния пол, разпределени в 2 групи. Тимът ни предпочете място в група В.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Спорт
Белгия постигна първа победа на UEFA EURO 2024
Неделя, 23 Юни 2024 09:13
Белгия постигна първа победа на UEFA EURO 2024, след като надделя над Румъния с резултат 2:0 във втория си мач от група „E“. Всичко на „РейнЕнергиЩадион“ в Кьолн стартира още във втората минута, когато...
Европейският шампионат по футбол в Германия продължава с три мача
Събота, 22 Юни 2024 12:57
Предстоят поредни 3 мача от Евро 2024 от груповата фаза. От 16 часа играят Грузия – Чехия От 19 часа играятПортугалия и Турция. От 22 часа Белгия играе с Румъния....
Международен мастърс турнир по плуване започва във Варна
Петък, 21 Юни 2024 18:57
В периода от 22 до - 23 юни на територията на Плувен комплекс „Приморски“ ще се проведе за трети път Международен мастърс турнир по плуване Варна. За участие в надпреварата са подали заявки близо 200...
Спартак Варна привлече Антонио Вутов
Четвъртък, 20 Юни 2024 17:39
Антонио Вутов се превърна във второто попълнение на Спартак (Варна), откакто Александър Томаш пое клуба. Преди това към екипа на "соколите" се присъедини вратарят Мартин Величков, който пристигна от...
Сърбия плаши с напускане на европейското по футбол
Четвъртък, 20 Юни 2024 16:43
Заради песни от хърватски и албански футболни фенове, призоваващи към убийство на сърби, западната ни съседка заплаши да напусне европейското първенство по футбол. "Това, което се случи, е скандално...
Григор Димитров приключи участието си в Куинс
Сряда, 19 Юни 2024 18:53
Григор Димитров приключи тазгодишното си участие на турнира на тревни кортове "Куинс Клъб" в Лондон. Българинът загуби в три сета от американеца Себастиан Корда в мач продължил 1:59 часа и резултат 4:6,...
Близо 30 творчески школи и спортни клубове се включват в Панорама “Улица на мечтите” на 22 юни във Варна
Сряда, 19 Юни 2024 16:05
С успешно пилотно издание през 2023 година пространството около Слънчевия часовник на входа на Морската градина отново ще се превърне в “Улица на мечтите” - Панорама на младежкото танцово и певческо изкуство,...
Ясни са съперниците на Лудогорец и Ботев в Европа
Сряда, 19 Юни 2024 15:52
Лудогорец (Разград) ще се изправи срещу грузинския първенец Динамо (Батуми) в първия предварителен кръг на Шампионска лига. При победа разградчани ще срещнат победителя от мача Динамо (Минск, Беларус)...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Сглобяеми къщи
Гаражни врати Промо Бойлери
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Най-четено от Спорт 1 2 3
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   WEB   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.4 + 0.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook