Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
Снимки
Обяви

Тръмп обявява бившия си критик, сега лоялен съюзник, сенатор Джей Ди Ванс за свой вицепрезидент

Вторник, 16 Юли 2024 09:18
Източник: Moreto.net   
Доналд Тръмп обяви сенатора Джей Ди Ванс от Охайо за свой кандидат за вицепрезидент в понеделник, избирайки бивш критик, превърнал се в лоялен съюзник. Ванс вече е първият представител на хилядолетието, който се присъедини към листата на голяма партия, като отговори на опасенията относно напредналата възраст на политическите лидери на Америка.

„След продължително обсъждане и размисъл и като взех предвид огромните таланти на много други, реших, че човекът, който е най-подходящ да заеме позицията на вицепрезидент на Съединените щати, е сенаторът Джей Ди Ванс от Великия щат Охайо“, каза Тръмп в публикация в неговата социална мрежа Truth.

Сенатор Джей Ди Ванс, на 39 години, спечели национално признание с мемоарите си от 2016 г. „Hillbilly Elegy“. Избран в Сената през 2022 г., той се превърна в пламенен поддръжник на програмата на бившия президент „Да направим Америка отново велика“, съсредоточена върху търговията, външната политика и имиграцията.

Ванс обаче е сравнително неопитен в националната политика и се присъединява към Тръмп в критичен момент. Опитът за убийство на Тръмп на митинг през уикенда разтърси кампанията, привличайки вниманието към суровия политически климат и подчертавайки значението на ролята на вицепрезидент.

Ванс беше критикуван за публикация на X, обвиняваща президента Джо Байдън за насилието след стрелбата. „Централната предпоставка на кампанията на Байдън е, че президентът Доналд Тръмп е авторитарен фашист, който трябва да бъде спрян на всяка цена“, пише Ванс. „Тази реторика доведе директно до опита за убийство на президента Тръмп.

Органите на реда все още не са установили мотива за стрелбата.

Въпреки това се очаква изборът на Ванс да активизира лоялната база на Тръмп. Той се превърна във видна фигура в консервативните медии и често се сблъсква с репортери на Капитолийския хълм, утвърждавайки се като потенциален бъдещ лидер на движението Тръмп, вероятно на президентските избори през 2028 г. Този избор обаче означава, че листата на републиканците ще се състои от двама бели мъже, въпреки че Тръмп се опитва да привлече чернокожи и латиноамерикански избиратели.

Кога се издигна Ванс?

Мемоарите на Ванс, „Hillbilly Elegy“, подробно описват живота в общностите на Апалачите, които се чувстват откъснати от Демократическата партия, въпреки че са изправени пред критики за прекалено опростяване на селския живот и игнориране на ролята на расизма в съвременната политика.

Възходът на Ванс съвпадна с неочакваното изкачване на Тръмп от телевизионна риалити звезда до президент.

Първоначално критик, наричайки Тръмп „пълен измамник“ и „Хитлер на Америка“, Ванс в крайна сметка промени позицията си, превръщайки се в един от най-ревностните поддръжници на Тръмп. „Не мислех, че той ще бъде добър президент“, каза наскоро Ванс пред Fox News Channel. „Той беше велик президент. И това е една от причините, поради които работя толкова усилено, за да се уверя, че той ще получи втори мандат.

По време на кампанията си за Сената през 2022 г. Ванс получи одобрението на Тръмп, което му помогна да спечели както на първичните избори на Републиканската партия, така и на общите избори.

Той също така е близък със сина на Тръмп, Доналд младши. Като сенатор Ванс защитава Тръмп срещу различни правни предизвикателства и поставя под съмнение легитимността на резултатите от изборите през 2020 г., предполагайки, че би подкрепил множество избиратели и резолюция на Конгреса на 6 януари 2021 г. .

Въпреки широко разпространените твърдения за измама на гласоподавателите на изборите през 2020 г., съдиите, избирателните служители от двете партии и самият главен прокурор на Тръмп не откриха доказателства за значителна измама.

Книгата на Ванс — с подзаглавие „Мемоари за едно семейство и култура в криза“, публикувана, когато Тръмп за първи път се кандидатира за президент, спечели на Ванс репутацията на човек, който може да помогне да се обясни привлекателността на този нюйоркски бизнесмен в Средна Америка и особено сред работещите класа, селски бели избиратели, които помогнаха на Тръмп да спечели президентския пост.

Мемоарите, разказващи за предизвикателното израстване на Ванс в Мидълтаун, Охайо и източен Кентъки, бяха адаптирани във филм от 2020 г., режисиран от Рон Хауърд, с участието на Ейми Адамс и Глен Клоуз.

Насърчаван от баба си, Ванс служи в Корпуса на морската пехота, завършва Държавния университет на Охайо и Юридическия факултет на Йейл и работи в инвестиционна фирма в Силиконовата долина, преди да се върне в Охайо. Той стартира организация с нестопанска цел, Our Ohio Renewal, за разработване на лечения за пристрастяване към опиати, въпреки че в крайна сметка се провали и беше критикуван като параван за политическите му амбиции.

Като сенатор, Ванс показа известно желание да работи по пътя, като си сътрудничи с старши сенатора от Охайо, демократа Шеррод Браун, по няколко въпроса, включително осигуряване на финансиране за завод за чипове на Intel на стойност 20 милиарда долара и въвеждане на законодателство за безопасност на железопътния транспорт след дерайлиране на влак в Изток Палестина, Охайо.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Избори
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Библиотеката
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Стара Варна
Новини - По света
Петима българи са арестувани в Гърция след бой и стрелба в нощен бар
Събота, 17 Август 2024 12:24
Гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. Води се разследване. Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика...
"Прогрес МС-28" доставя на МКС 2,5 т храна, оборудване и гориво
Събота, 17 Август 2024 10:34
Транспортният товарен кораб "Прогрес МС-28", изстрелян в четвъртък от космодрума Байконур, трябва да се скачи с Международната космическа станция (МКС) в събота, съобщава "Интерфакс". Според Роскосмос...
"Хамас" отхвърли и последното предложение на САЩ за спиране на войната в Газа
Събота, 17 Август 2024 08:51
Групировката "Хамас" е отхвърлила най-новите предложения на Съединените щати за спиране на войната в Газа, съобщава Франс прес. Предложенията бяха представени от Вашингтон като компромис след края на двудневните...
17 август в историята
Събота, 17 Август 2024 06:55
986 г. – Българо-византийски войни: Самуил разгромява византийците в Битката при Траянови врата. Император Василий II Българоубиец успява да избяга. 1502 г. – Христофор Колумб обявява Хондурас за испанска...
Полски вицепремиер отрече страната му да е участвала в саботажа на газопровода "Северен поток"
Петък, 16 Август 2024 18:43
Полският вицепремиер отрече страната му да е участвала в саботажа на газопровода „Северен поток“ в Балтийско море през септември 2022 г. "Полша не е участвала в нищо. Трябва ясно да се каже, че това...
Подоляк: Украйна нахлу в Курска област, за да убеди Москва да започне честни преговори
Петък, 16 Август 2024 18:21
Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че трансграничното нахлуване на Киев в Курска област е било необходимо, за да убеди Москва да започне "честни" мирни преговори, цитира думите му...
Италия се подготвя за рекордна гореща вълна с червени тревоги в 22 града
Петък, 16 Август 2024 12:09
Най-високото ниво на предупреждение за екстремно време означава, че всеки е изложен на рисковете, причинени от екстремни температури, казват властите. Италия издаде червени предупреждения за тревога...
Избраха дъщерята на бившия лидер на Тайланд за премиер
Петък, 16 Август 2024 10:20
Тайландските депутати избраха в петък 37-годишната дъщеря на милиардера Таксин Шинаватра за премиер, издигайки трети член на влиятелния, но разделящ клана на най-високия пост в страната. Патонгтарн...
Търси в новини:
7891011121314151617

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Афиш Варна Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Обяви Варна
Гаражни врати Промо Хибриден бойлер
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 Най-четено от По света 1 2 3
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   WEB   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.7 + 0.9
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook